Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010
Lime Mousse.
När Jag fyllde år gjorde jag limemousse till tårtan och jag tänkte ladda upp receptet här :)
Jag hade hittat ett recept som jag gjorde efter, men det blev lite mkt. Jag använde bara 1/4 av moussen. men receptet jag skriver nu räcker till minst 1 lager på tårtan och det blir åxå över. ;)
Du behöver:
2 dl vispgrädde
1 dl creame fraiche
1 dl matlagnings yogurth
½ dl socker
1 tsk riven limeskal
½ dl pressad limesaft (ca: 2 lime)
2-3 gelantinblad
Gör så här:
Vispa först grädden, men inte för hårt. vispa sedan på låg hastighet ihop cream fraichen, matl.yogurthen och sockret, tills det löst sig.
Blöttlägg gelantinbladen i kallt vatten ca: 5 min. ta sedan upp dem och smält dem och limesaften i ett vattenbad. Rör sedan snabbt ner den i yogurt blandningen och till sist blanda i grädden. Ställ det i kylskåpet under natten.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|