Direktlänk till inlägg 12 juli 2014
Nu är det äntligen semester, sommarjobbet är avslutat och studierna är lagda åt sidan sedan några veckor tillbaka. Nu kommer jag ha mer tid at ägna åt att baka vilket betyder att jag kommer vara mer aktiv på bloggen.
Är verkligen glad att jag kommer ha mycket tid denna sommar som jag kan ägna åt bakning och lära mig mer.
Vill bredda mina kunskaper och lära mig att baka bakverk jag aldrig gjort förr.
I början av sommaren gjorde jag denna tårta åt min brors flickvänn som fyllde år. Vilket fick bli min present till henne. Är väldigt glad att jag fick baka den, var cirka ett år sedan jag bakade en tårta med sockermassa och dekorationer, så ni kan förstå att det bara kliande i fingrarna efter att få göra en tårta.
Tog även tillfälle att pröva två helt nya fyllningar, en ananasmpusse samt en fluff på röda ferraribilar.
Blev en lyckad mix som passade sig bra tillsammns i en tårta. Bottnarna gjorde jag själv, tre lika metoden och blev den bästa tårtbottnen jag fått till med det receptet. Tårtan var spacklad med en smörkräm.
Hon gillar pastellfärger så det fick det bli, även om de rosa kulorna blev en aning för färgstarka. Resten av dekorationerna gjorde jag i FP som jag köpte och resultatet blev väldigt bra, prövade även ett nytt sätt att göra rosor på. Blev de finaste rosorna jag någonsin gjort, de blev mer naturtrogna än vad jag har fått till innan.
Ananasmousse
155 g rumstemp smör
55 g strösocker
1 ägg + 4 st äggulor
2 ¼ dl färsk och hackad ananas
¾ dl vispgrädde
1 ½ gelatinblad
Gör så här:
1. Vispa smöret och sockret fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg. Vispa sedan i ca 1 min.
2. Tillsätt ananasen och vispa den ganska slät.
3. Lägg gelatinbladen i blöt.
4. Häll över i en kastrull och värm upp den samtidigt som du vispar. Rör om ända tills den är tjock nog att täcka en baksida på en sked. Tillsätt då gelatinbladen och ta bort den från värmen.
5. Låt den stå och kallna till rumstemp.
6. Vispa grädden och blanda ner ananaskrämen i grädden. Ställ moussen i kylen i minst 3 timmar och gärna över natten.
Ferraribilarfluff
70 g bilar
3 dl grädde
Gör så här:
1. Klipp bilarna i små bitar och smält det över ett vattenbad tillsammans med grädden. Detta tar lång tid så ha inte för hög värme på plattan då grädden inte får börja koka.
2. När alla bilar har smält och blandat sig med grädden, häll över det i en skål som går att vispa i.
3. Ställ i kylskåpet över natten, väldigt viktigt att den blir kall.
4. Ta fram den ur kylen och vispa den fluffig, är den för krämig, tillsätt lite mer grädde och fortsätt vispa ett tag till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|