Direktlänk till inlägg 21 maj 2014
Nu har sommaren även kommit hit till Luleå, björkarna har slagit ut, det är över 15 grader i skuggan och stålande sol! Väldigt härligt med andra ord.
Nu börjar det även bli tid för persikor, rabarber, jordgubbar och allt annat gott som sommaren har att erbjuda!
Även om dessa små godingar inte innehåller något av det så känns den väldigt sommrig med limen, passionsfrukten, hallonen och den söta marängen.
Dessa Pavlova var också något som vi hade till Eurovison finalen. Hade svårt att bestämma mig för vad jag skulle baka så blev två saker, dubbelt så roligt alltså!
Pavlova marängen är hård på utsidan och härligt mjuk på insidan och tillammnas med bären och grädden swirlad med curlen blir det en ferfekt sommardessert!
Pavlova
6-7 st 8 cm stora
3 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk maziena
1 sats halloncurd, recept här.
3 dl vispgrädde
valfri dekorering, t.ex
2 st lime
hallon
passionsfrut
flagad mandel
Gör så här:
Marängbotten
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa äggvitorna riktigt hårt, använd helst en glasskål. När det är klart ska det gå att vända skålen upp och ner.
3. Fortsätt att vispa och tillsätt lite socker i taget, vispa tills den blivit glansig och bildar små toppar.
4. Tillsätt maziena och blanda i.
5. Rita cirklar på undersidan av bakplåtspappret (gjorde dem ca 8 cm i diameter). Lägg smeten i en spritspåse, jag använde en stjärntyll. Spritsa sedan en rund platta och sedan även en kant runt om ovanpå, så det blir som en fördjupning.
6. Grädda dem i mitten i ugen i 15 min och sänk sedan värmen till 100 grader och låt dem gräddas i ca 30-40 min till. De ska bara hårda på utsidan och mjuka på insidan.
7. Låt dem svalna på ett galler.
Montering:
1. Vispa grädden. Ta en spritsppåse (tog en rund tyll) lägg curden som en strimma och fyll sedan på med grädden om du vill ha swirl. Spritsa sedan önskad mängs grädde/curd på varje marängbotten.
2. Lägg på valfri dekorering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|