Direktlänk till inlägg 18 maj 2014
Ibland kan man vara ganska trångsynt. Har aldrig riktigt tänkt på vilka oädliga möjligheter och variationer det finns på curd. Det man mest hör talas som är lemoncurd. Alla andra ställs som i skymundan.
Därför tog jag och prövade något nytt, Halloncurd. Det blev så dels för att jag ville pröva att göra curd men en annan smak och för att citron inte går hem hos alla mina kompisar.
Blev positivt överraskad av denna curd, även om lemoncurden är bland det godaste jag vet så kommer denna inte lågt efter. Det bästa med en curd är att det går att använda till alla möjliga saker, fyllning i tårta, till maränger, till macarons, pålägg på macka med mera!
Halloncurd
100 g strösocker
1 msk citronjuice
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
4 äggulor
70 g smör
2 ½ dl hallon
Gör så här:
1. Vispa samman strösocker, citron, vatten, vaniljpulver och äggulor lätt i en kastrull.
2. Tillsätt smöret och värm upp det samtidigt som du rör ordentligt. Krämen ska bli lagom tjock, men den för absolut inte koka.
3. När krämen har den konsistensen, häll över den i en skål.
4. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré. Passera den genom en finmaskigsil och tillsätt det i krämen. Blanda ihop och häll upp i en glasburk och ställ in i kylen.
Går utmärkt att frysa!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|