Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 18 maj 2014

Halloncurd

Av Lovisa - 18 maj 2014 19:09


       

Ibland kan man vara ganska trångsynt. Har aldrig riktigt tänkt på vilka oädliga möjligheter och variationer det finns på curd. Det man mest hör talas som är lemoncurd. Alla andra ställs som i skymundan.


Därför tog jag och prövade något nytt, Halloncurd. Det blev så dels för att jag ville pröva att göra curd men en annan smak och för att citron inte går hem hos alla mina kompisar.



Blev positivt överraskad av denna curd, även om lemoncurden är bland det godaste jag vet så kommer denna inte lågt efter. Det bästa med en curd är att det går att använda till alla möjliga saker, fyllning i tårta, till maränger, till macarons, pålägg på macka med mera! 


Halloncurd

100 g strösocker

1 msk citronjuice

1 msk vatten

1 krm vaniljpulver

4 äggulor

70 g smör

2 ½ dl hallon 


Gör så här:

1. Vispa samman strösocker, citron, vatten, vaniljpulver och äggulor lätt i en kastrull. 

2. Tillsätt smöret och värm upp det samtidigt som du rör ordentligt. Krämen ska bli lagom tjock, men den för absolut inte koka.

3. När krämen har den konsistensen, häll över den i en skål. 

4. Mixa hallonen med en stavmixer till en puré. Passera den genom en finmaskigsil och tillsätt det i krämen. Blanda ihop och häll upp i en glasburk och ställ in i kylen. 


Går utmärkt att frysa!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards