Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 24 september 2011

Vaniljmousse

Av Lovisa - 24 september 2011 15:12


Vaniljmousse


vailjmoussen är god när man inte vill ha en jätte sötsmak utan en liten syrligare och dessutom är den väldigt god. :)


Du behöver:
200g Philadelphia ost

200g vaniljyoghurt

1 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker

2 dl + 1 dl vispgrädde

4 st gelantinblad

 

Gör så här:

1. Lägg gelantin bladen i blöt.

2. Rör piladelphia osten mjuk och blanda den med yoghurten och sockret.

3. Vispa 2 dl av grädden.

4. Värm sedan resten av grädden och smält gelantin bladen i det och rör till de löst sig.

5. Vänd ner den vispade grädden i "ost"blandningen och sedan i med gelantin blandningen och vänd ner det.

6. När den ska stela och du ska ha den i en tårta så ta gladpack och slå in en form (24 cm i omkrets) så du kan hälla i moussen utan att den fasnar i formen. Då får du en perfekt passform om du gör en tårta som är lika stor vill säga och in ikylen med den, gärna över nattenb. Annars går det bra och ha den i burk och dagen efter "klicka" ut den och bre ut den på tårtan. :)  

 

 
 
Ingen bild

Stina

21 maj 2012 15:20

Låter gott! Tror du den skulle passa ihop med chokladfluff i en tårta??
Med vänlig hälsning, Stina

Lovisa

28 maj 2012 15:02

Ja såklart :) vanilj och choklad passar bra ihop tycker jag och vaniljmoussen är lite syrlig så det blir nog utmärkt till choklad :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards