Direktlänk till inlägg 24 september 2011
Vaniljmousse
vailjmoussen är god när man inte vill ha en jätte sötsmak utan en liten syrligare och dessutom är den väldigt god. :)
Du behöver:
200g Philadelphia ost
200g vaniljyoghurt
1 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2 dl + 1 dl vispgrädde
4 st gelantinblad
Gör så här:
1. Lägg gelantin bladen i blöt.
2. Rör piladelphia osten mjuk och blanda den med yoghurten och sockret.
3. Vispa 2 dl av grädden.
4. Värm sedan resten av grädden och smält gelantin bladen i det och rör till de löst sig.
5. Vänd ner den vispade grädden i "ost"blandningen och sedan i med gelantin blandningen och vänd ner det.
6. När den ska stela och du ska ha den i en tårta så ta gladpack och slå in en form (24 cm i omkrets) så du kan hälla i moussen utan att den fasnar i formen. Då får du en perfekt passform om du gör en tårta som är lika stor vill säga och in ikylen med den, gärna över nattenb. Annars går det bra och ha den i burk och dagen efter "klicka" ut den och bre ut den på tårtan. :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|