Direktlänk till inlägg 22 oktober 2011
Dessa är supergoda, luftig och hyfsat höga även fast de inte innehåller ägg. Resultatet blev mkt bättre än vad jag hade förväntat mig. :)
Anlednigen till att jag bakade utan ägg var för att jag bakade till klassen och vi har en som inte tål ägg, så det blev lite klurigt, men det gick ju bra :)
Tänkte lägga upp receptet så fler kan njuta av det ;)
Du behöver:
200 g smält smör
6 dl vetemjöl
3½ dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4½ msk kakao
4½ tsk bakpulver
4 dl vatten
FROSTING:
60 g smör
3 dl florsocker
5 msk kakao
3½ msk vatten
(om du vill kan du också ta någom msk kallt kaffe)
+ kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Börja med att smaälta smöret.
3. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda sedan i smöret och vattnet och blanda tills det är klumpfritt.
4. Ta en långpanna, antingen smörjer man den eller så kan man ta två bakplåtspappersark och forma och klippa till dem och sedan pensla på med smält smör.
5. Häll i smeten och fördela den jämt och sätt in i ugnen i mitten ca 15 min.
Frostingen:
6. Smält smöret i en kastrull och ta bort den från värmen. Blanda sedan i de andra ingredienserna och låt svalna en stund.
7. När kakan har svalat lite brer du på frostingen i ett jämtlager och ställer det i kylen i ca en timme så frostingen hunnit stelna ordenligt. Sedan kan du skära bitar av den efter önskemål.:)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|