Direktlänk till inlägg 20 maj 2012
Igår bakande jag tårtbottnar som ska användas till en tårta om två veckor och det var nog det bästa receptet jag någonsin använt, och så enkelt att man knappt behövde något recept :) Dessutom hade den "studdsigheten" som jag vill ha i en tårtbotten. Detta recept läste jag på en blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
Tårtbotten
Det ända man gör är att ta fram 3 identiska glas och kollar hur stor form man ska ha (hade 25 cm). Jag tog och knäckte 4 ägg i ett glas, sedan tog jag andra glaset och mätte upp socker till samma nivå och i det tredje glaset 1/3 med potatismjöl och ½ med vetemjöl upp till samma nivå.
Till de 4 äggen hade jag nästan 2 tsk bakpulver och till 2 ägg hälften.
Sedan är det bara att göra som "vanligt", sätt på ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen. Vispa sedan äggen och sockret pösigt och blanda de torra ingrdienserna i en annan bunke (kan tillsätta lite vaniljsocker om man vill). Sikta ner de torra i äggblandningen och rör om och häll i formen som ställs i nedre delen av ugnen ca 23-32 min beroende på hur stor from man använder. :)
Jag har nu fryst in dem, vilket de borde klara och när jag lägger in tårtan berättar jag lite mer om hur det gick ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|