Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

Chokladfondant

Av Lovisa - 28 maj 2012 15:43

 

Sverige vann! wohh :D Ni fattar nog att det är Eurovision songcontest jag pratar om, trodde inte Loreen skulle vinna även fast hon var nästan den bästa ;)


I alla fall, till mello var det typ en tradition att baka till varje lördag och denna dag blev det inget undantag :)

Det fick bli chokladfondant med grädde och några melon skivor som blev över till middagen. Jag tycker det skulle ha blivit ännu bättre med glass, men eftersom jag hade ätit upp den någon dag tidigare, så jag fick skylla mig själv:P

Den var väldigt krämmig och god i mitten, men kanske stod den någon min för länge. Men vad gör det när den var så god som den var? :)

Det blev en över så den sparade jag i en plastpåse och åt inte förrän idag, men det var mist lika god, fast lite annorlunda var den eftersom den "rinniga" delen var nu som en kladdig kladdkaka, vilket gjorde att den idag passade det bättre med grädde.


Cholkadfondant, du behöver (6 port) :

150 g mörk choklad ( ta den du tkr om)

150 g rumstemp smör

1 dl socker

4 ägg

2 äggulor

0,75 dl mjöl

 

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. 

2. Smält chokladen över ett vattenbad och vispa smöret och sockret vit och pösigt.

3. Tillsätt ett ägg i tagen och vispa mellan varje, tillsätt sedan äggulorna, chokladen och till sist mjölet och rör om med en visp.

4. Smörj formarna med smör och häll i smeten.

5. Sätt in dem på snäppet över mitten i ca 10 min.

6. Ta ut dem och vänd dem upp och ner på en tallrik och servera med glass eller grädde och lite frukt om du så vill :) 

 

 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards