Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 7 juli 2012

Chokladfudgetårta

Av Lovisa - 7 juli 2012 15:18


 

En underbar chokladdröm, chokladfudgetårta. Botten liknar en typ kladdkaka och vem gillar inte det? :)

Och på den är det en fudge"smet", men för mig räcker det att säga choklad så är jag fast ;) Det som är extra bra är att den är mäktig så den räcker längre, men den är så god att man ändå vill pressa ner en bit till även fast man är mätt.


Du behöver:

Botten

150 g smör

2 ägg

2½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kallt kaffe (men går bra med kallt vatten också)

1½ dl vetemjöl

½ dl kako

1 tsk bakpulver

 

Fudge

1½ dl vispgrädde

1½ dl strösocker

2 msk ljus sirap

100 g mörkchoklad (ta den du tycker om)

75 g rumstemp. smör

 

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 175 grader.

2. Börja med botten: Börja smälta smöret samtidigt som du rör ihop socker, ägg och vaniljsockret och tillsätt kaffet.

2. Rör ihop de andra torra ingredienserna noga så bakpulvret blandas ut ordentligt. Sikta ner det i äggblandningen och sedan i med det smälta smöret.

3. Häll i smeten i en smord form, ca 24 cm. Sätt in den i mitten av ugnen i ca 20-25 grader och låt den svalna

Fudgen

4. Koka grädde, socker, sirap och hackad choklad i en kastrull under omrörning hela tiden, låt det koka ca 8 min eller tills den blivit tjock, dra av den från plattan och tillsätt smöret.

5. Häll det över kakan som är kvar i formen och låt den stå i kylskåpet några timmar så den hinner gotta till sig.

6. Ta fram den och sikta över kakao så det täcker hela kakan 

7. Klar att servera med en klick grädde om man så vill ;)

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards