Direktlänk till inlägg 9 september 2012
Igår firade vi att jag tagit körkortet med middag och efterrätt. Så det blev premiär använding av dessa gulliga formar från Gerbera :) och i dessa blev det Key lime pie.
Grädden blev som klicken på moset och balanaserade upp det hela med den söta digestivbotten och den lite syrliga fyllningen.
Du behöver:
ca 8 små
Bottnarna
400 g digestivekex
200 g smör
Fyllningen
800 g kondenserad mjölk
7 ägggulor (8 om de är väldigt små)
5 st lime, saft och skal
Dekoration
Vispad grädde och skivad lime
Gör så här:
1. Sätt ugen på 175 grader.
2. Smält smör och smula/krossa digestiven med mortel el matberedare och blanda smöret med kexen i en bunke och tryck ut det i formarna.
3. Sätt in dem i mitten av ugnen i ca 12 min, ta ut dem och låt svalna.
4. Blanda den kondenserande mjölken med äggulorna, limesaften och skalen och rör ihop det, låt det stå och "svälla" i ca 30 min så det tar smak av skalen.
5. Sila smeten så du får bort det msta av skalen och häll i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min, ta ur dem och låt dem svalna ordentligt innan du garnerar dem.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
|