Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 3 februari 2013

Äppelpaj på pinne

Av Lovisa - 3 februari 2013 16:25

Nothing is more holier than apple pie, if not apple pie on a stick! :)


Nu när melodifestivalen har börjat igen så har även trditionen att baka till varje tävling det :) känns kul att baka igen efter ett ganska långt uppehåll, det blev något helt nytt denna gång, äppelpaj på pinne från tidningen hembakat. Måste vara en av de bästa baktidningarna, enkla men spännande recept :)



Dessa ska man absolut äta ljumna, det är som vanlig äppelpaj som jag tycker bör vara lite varm. Äpplena i pajerna är stekta med kanel och socker, vi åt dem till vaniljgrädde, smakade nästan som vaniljsås vilket också skulle passa utmärkt att doppa dem i! Om man inte vill ha dem på pinne så går det lika bra att bara skippa den, det var typ så man fick göra efter någon tugga, man fick lägga ner den på tallriken och ta bort pinne :)   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards