Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 8 mars 2013

Zucchini brownie

Av Lovisa - 8 mars 2013 15:29


 


Vissa dagar ska man baka och andra dagar ska man låta bli, de dagar man ska låta bli är då det oftast går fel eller i mitt fall att jag är så klumpig av mig att jag nästan förstör allting. I lördags var det en blandning, jag började med att baka dessa Zucchini brownie som min bror ville ha tills han fyllde år dagen efter, eftersom de inte innehåller något mjöl eller socker :) Men när jag hällt ner smeten i formen och skulle klippa till bakplåtspappret, ville formen inte stanna på bordet och började sin färd mot golvet, turen med detta var väl att jag hann fånga den och att smeten gillade pappret, eftersom pappret halft gled ur formen men kakan satt kvar på den, så det var egentligen bara att fortsätta men som sagt vissa dagar ska man nog lägga ned bakredskapen. ;)


I alla fall, jag hade sett dessa brownie på en blogg och berättade om dem för min bror när han absolut sa att han inte skulle ha några som helst sötsaker när han fyllde år, men eftersom dessa var nästan helt sockerfria och hade inget mjöl så fick jag baka dem. Något jag inte ångrar, de var både saftiga och luftiga och underbart goda på samma gång.  Receptet hittade jag på bakbloggen Heavently cupcake, hon har testat många nyttiga recept som jag blir sugen på att testa, efter detta toppen resultat :)


Brownie
100 g mörk choklad

1 burk jordnöttsmör, 350 g
(ekologisk)

4 dl grovt riven zucchini

2/3 dl agavesirap (går även att ta honung)

1 ägg

1/3 tsk vaniljpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel


Gör så här:
1. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa jordnötssmöret mjuk med en elvisp.
2. Tillsätt sedan zucchinin och chokladen och vispa till en jämn smet. 
3. Vispa försikgt ner sirapen och och ägget, vänd sedan ner resterande. 
4. Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper och fördela smeten i den. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30-35 min, den ska ha stelnat i formen. Låt den svalna och skär sedan i bitar. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards