Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 16 juli 2011

Rabarber Och Pekannöts Paj

Av Lovisa - 16 juli 2011 18:27


Nu när sommaren är här och rabarben är mogen så måste man bara tillfället i akt och baka med denna fantastiska växt. :)

Även fast man måste sockra väldigt mkt, men det är det värt tkr jag ;) 


Denna paj skulle vara som en rabarber och cookie paj, men det smakade inte riktigt så, men om man inte förväntar sig det så är den väldigt god :) och den blev väldigt uppskattad ;)


Receptet:

500g Rabarber

70 g Pekannötter

100g Rumstempurerat smör

2 dl Vetemjöl

1 tsk Bakpulver

1 dl + 3/4 dl Muscovado råsocker (går även bra med vanligt strösocker)

1 krm Salt

1 msk majsstärkelse (maizena)

 

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Hacka pekannötterna grovt och lägg smör, mjöl, bakpulver, 1 dl råsocker, pekannötterna och salt i en bunke och blanda i hop det, blanda tills degen är sammansatt och smidig.

3. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm skivor. Fördela den i pajformen (ca 24 cm i diameter) och strö över resten av råsockret och maizena (man kan använda en sil så det inte blir klumpar) och blanda runt det.

4. Fördela ut degen över rabarben och sätt in den i mitten av ugnen i ca 25 min.

5. ta ut den och låt den svalna något och pudra lite florsocker över. Vispa gärna vaniljvisp el grädde att ha brevid. :)

 

Jag tyckte det lätt gott med pekannötter och eftersom min bror inte tål nötter så fick han en en enportions paj;) och det blev samma recept som det ovan bara att jag bytte bort nötterna mot 1 dl havregryn :)

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards