Direktlänk till inlägg 7 februari 2012
Dessa choklad muffins kommer från Lelias bakbok och är väldigt "saftiga" och goda,
som man kan mixa som man vill med ;)
Du behöver:
3 ägg
2½ dl socker
50 g smör
1 dl gräddfil
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kako
100 g mörkblock choklad
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke samtidigt som du smälter smöret i en kastrull.
3. När smöret smält rör du i gräddfilen och börja smälta chokladen över ett vattenbad.
4. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
5. Blanda i smörblandningen i äggblandningen och rör om
6. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten så det inte blir några kakoklumpar och vänd ner mjölet.
7. Häll i chokladen i smeten och rör om ordentligt
8. Lägg i smeten i muffinsformarna ( ca 12st) och sätt i dem i mitten av ugnen i ca 20 min beroende på ugnen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
|||||||
|