Lovisas bakverk & stuff

Direktlänk till inlägg 4 december 2011

Mini pizzor

Av Lovisa - 4 december 2011 16:01

Usch nu var det aldelse för länge sedan jag la upp något på bloggen, skolan är väldiigt krävande men vad gör man ;)

Så jag tyckte det var dags att göra något kreativt och nu framöver när julen närmar sig kommer det att bli mkt mer här, massa go'saker. ;) 


  

Det jag valde att göra var mini pizzor som vi ska ha på julbordet, kanske liten udda grej men några i familjen avskyr julmat. Har svårt att fatta det :P. Men mini pizzor är alltid goda och man hinner inte heller bli less på dem för de tar slut ganska fort ;)

Som alla pizzor kan man ju ha vilka pålägg som helst, men jag körde lite "neutral" stil om man kan säga så. På dessa fick det bli skivad kalkon, ost, paprika och lite fetaost, blev lättast så eftersom de flesta av oss inte gillar svamp, oliver. De sakerna går också jättebra på dessa pizzor, något som mormor alltid lägger på när hon gör dessa och det är från henne jag fått detta goda recept. :)


Till degen:

25 g jäst

1 ½ ljummet vatten (37 grader)

1 msk olja

1 krm salt

ca 4 dl vetemjöl

 

Till tomatsåsen:

ca 250 g krossade tomater

1 ½ msk ketchup

1 ½ krm salt

½ krm svartpeppar

½ tsk organo

 

Fyllningen:

Ost och sedan är det bara att lägga på det man känner för

ex skinka, kyckling, tonfisk, oliver, paprika, svamp, annanas, tomat m.m :)

 

Gör så här:

1. Värm vattnet till 37 grader i en kastrull och smula jästen i en bunke och häll i vettnet

och rör om till jästen löst sig.

2.  Blanda i olja och salt och sedan mjölet, börja med 3 dl mjöl

och sedan lite i taget för att se hur mkt som krävs, är klar

 och arbeta den till en smidig degsom släpper från kanterna.

3. Låt den jäsa i 45 min under en handuk.

4. Medans den jäser gör du tomatsåsen.

5. Ta en katrull och tillsätt krossade tomater och ketchupen och när den blivit lite varm,

tillsätt kryddorna rör om då och då.

6. När den börjar koka, sätt ner på låg värme och låt den koka i ca 6-7 min och smaka av

och se om det behövs nå mer kryddor och dra sedan av den från plattan.

7. Nu fixar du i ordning grejorna du vill ha på pizzan.

8. ta upp degen på ett mjölat bord och knåda den lätt, dela sedan in den i 20-30 bitar

beroende på hur stora du vill ha dem (jag gjorde 20 st).

9. kavla dem tunna och runda och lägg dem på plåten med bakplåtspapper,

när du fyllt plåten smetar du på tomatsås på dem och pålägg. S

edan låter du dem jäsa under handuk i yttligare 15 min.

10. Medans första plåten jäser kan du sätta på ugnen på 225 grader.

Sedan sätter du in dem i ca 10 min näst längst ned i ugnen.

11. Sedan fortsätter du med resten av degen.

12. Du kan låta dem svalna på galler och du inte ska ha dem direkt, för det går utmärkt att frysa dem. :) 



     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lovisa - 23 april 2017 11:09

    För ett bra tag sedan bakade jag schwarzwaldstårta för första gången. Tårtor med grädde är nog de godaste, men det har nog att göra med att jag är en sucker för grädde. Så lägger man till lite rostade nötter, choklad och maräng på det, kan d...

Av Lovisa - 7 april 2017 15:30

  För ett tag sedan fyllde en kompis år och tills dess bakade jag denna cheesecake till henne som födelsedagspresent. Den blev väldigt god, men vägen dit var väldigt ovis. Det började med att när den var färdiggräddat hade jag hela botten av uge...

Av Lovisa - 3 april 2017 15:15

  Kanske det första inlägget som kan räknas som hyfsat nyttigt? Även fast godsaker är gott är det inte fasligt nyttigt. Jag och min kompis försöker hålla oss borta från socker på veckorna och då började vi köpa bars. De är inte speciellt billiga...

Av Lovisa - 30 mars 2017 15:00

Har börjat experimentera lite med småkakor och denna gång blev det snittar. De blev nästan lite mer som bakverk än småkakor och goda blev de! Det enda som behöver justeras är att spritsa lite mindre maräng på varje kaka, men annars så måste jag ge de...

Av Lovisa - 27 mars 2017 14:43

Det är så skönt nu när våren börjar komma och baklusten har börjat kommit tillbaka. Det kanske är mer att jag har tid att baka och känt att jag verkligen saknat det. Något som alltid varit en utmaning för mig är vetebullar, att få glutentrådarna att ...

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards