Senaste inläggen
När det var alla hjärtans dag blev man bara tvungen att baka, man får ta vara på varje tillfälle det finns en anledning att baka ;)
Egentligen hade jag tänkt att baka chokladsockerkaka med daimmousse som fyllning, men tyvärr fanns det inte tid till det. Men jag får pröva det
någon annan gång. ;)
Jag älskar dessa små krabater de är så söta och roliga att göra ;)
Just detta mönster är från virka amigurumi av Mia Bengtsson. :)
Hennes mönster och beskrivninga är lätta och enkla att förstå, en väldigt bra bok för de som ska börja virka amigurumis :)
I söndags kände jag att jag var tvungen att baka något ;P Fast det fanns inte så mkt hemma men det blev ändå en god kladdkak. Fast det gjorde inget för kladkaka är alltid god och väldigt lätt att göra och särkilt god är den när den aldelse lagomt kladdig. :D
Jag tänkte dela med mig av det supergoda receptet (enligt mig ;)) ;D
Du Behöver (till en rund form):
Gör Så Här:
Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Börja sedan smälta smöret på lagom värme (ej för hög). Medans smöret smälter rör du ihop äggen och sockret i en bunke med en träslev. Efter det rör du ihop alla torra ingredienser i en annan bunke, när du blandat det ordenligt häller du försiktigt ner det i äggsmeten och sedan i med det smälta smöret.
Innan man häller i smeten i formen kan man "fixa i ordning" den på olika sätt. Bland det vanligaste är att smöra formen och änvända "skorpsmulor". Fast ibland brukar jag ta bakplåtspapper i formen och efter jag har hällt i smeten klipper jag bort pappret som sticker upp från formen.
Sätt in kakan i mitten av ugnen i ca 15-20 min, beror på ungnen och hur kladdig man vill ha den. ;) :)
Så mkt godare än vanlig choklad mousse, fast det beror väl på att jag är galen i daim ;P Men för de som älskar diam och choklad kan det inte bli bättre. :)
Underbar att bara äta som den är, fast den är också god att ha i tårta. :)
Diam mousse:
200 g mjölkchoklad
4 äggulor
4 dl grädde
1 ½ dubbla daim
Gör så här:
Vispa grädden, smält chokladen i vattenbad och hacka daimen.
Rör sedan ner äggulorna i chokladen under omrörning.
Blanda sedan ner det i grädden och tillsätt daimen.
Häll upp moussen i små formar eller ställ in den som den är i
kylsåket och låt den vila där i några timmar. :)
Igår prövade jag ett expriment när några skulle komma på middag. :)
Jag hade tidigare den veckan smakat en tårta med diam med marsipan.
Så jag tänkte försöka göra något liknande. :P
Resultatet blev:
Choklad sockerkaka med daimmousse
spaklad med grädde och marsipan överdrag ;)
Sockerkakan är gjord efter tigerkaka receptet fast i stället för att dela upp den
så tog jag några matskedar extra kakao. ;)
Eftersom jag aldrig hade bakat något liknande förut, så blev inte resultatet som jag hade tänkt mig, för daimen "förvann" :P men om åt den med moussen som blev över blev det väldigt gott! :)
Fast den är mkt godare om den få stå i kylskåpet över natten. ;)
I helgen bakade jag min forsta motiv tårta och det blev en popis figur, Bamse. ;)
Jag bakade den som en försenad julklapp till en kompis som gillar Bamse :)
Det var väldigt svårt att skära ut ansiktet i kakan, så att det var näastan inga detaljer som kom med :/ men man lär väl sig så småningom :P
Bottnarna blev gjorda av samma smet man har till drömtårta för den är lite mer gummig aktig och är lättare att skära i tycker jag ;)
Det blev ett lager och det var:
Marsankräm
&
Hallon
Tårtan spaklades med smörkräm och täcktes med sp. :)
Nu när det snart är jul behöver man ju inte bara baka, utan man kan virka söta små amigurumis :) Jag har virkat allt på bilden, utom stjärnan som jag målade dit så det skulle se lite bättre ut :P
Nu har vi kommit i gång med julbaket igen ;)
Nu när snön och december har kommit,
vad passar inte bättre än en lussebulle? :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|