Lovisas bakverk & stuff

Senaste inläggen

Av Lovisa - 16 juni 2012 16:14



I tisdags och onsdags så firade vi att pappas sambos son tog studenten och såklart firades detta med tårtor :)

Det blev en med blommor och en som en mössa.

Den på bilden ovan innehåller dumlefluff och kokosmousse, väldigt go blandning i tårta och gottar tills sig perfekt när den får stå över natten tyvärr hann jag inte göra så den fich stå i kylen så länge men gott ändå. :)

Den andra tårtan innnehöll vitchokladfluff och hallonmousse.


 


      

Av Lovisa - 15 juni 2012 16:07


 

För en vecka sedan gjorde jag en twist av morotskaka, förutom morötter hade jag även i jordgubbar och rabarber och såklart en typ av frostning ovanpå och lite smarriga jordgubbar. :)

Av Lovisa - 15 juni 2012 12:43


 

Min kompis bror fyllde år för ett tag sedan och hon ville ge honom en tårta med Arsenals märke. Men vi gjorde den  nu i helgen som var så det blev som en grattis i efterskotts tårtan :)

Hade inte direkt tid att planera, för när jag kom dit undrade hon om vi kunde göra tårtan, så jag hade inga specialverktyg alls. Men resultatet blev helt klart godkänt tycker jag. Bokstäverna och "det bruna" var svårt utan rätt verktyg för det finns inte brun karamellfärg så det fick bli kakao och bokstäverna fick jag skära ut med en kniv.


Vi gjorde tårtbotten i en långpanna och skar ut formen och den blev fylld med hallon och chokladmousse :) 

Av Lovisa - 2 juni 2012 20:07


 

I helgen har det varit 11-års kalas och det fick gå i färgerna rosa, svart och lila eftersom det var hennes favorit färger.

Väderet var som det var så vi fick göral ite plats i ladan så blev det nästan som en festlokal, bra att ha när det är blåsigt väder ;) 

<Man akn säga att dettta blev min första riktiga våningstårta, det ända jag behövde göra var att sätta ner sugrör i den nedre så det blev stabilt fast det hade varit bra om man hade satt något runt eftersom man såg tårtfatet som var under den översta tårtan. Det är sånt man kommer på så här i efterhand. :)

Fyllningen blev som en prinsesstårta som Rebecka beställt vilket går hem hos de flesta, fast den blev täckt med SP eftersom vi var osäker på om det fanns några allergiker. Det är det jag gillar med sockermassan, den är så allergivänlig den är glutenfri, äggfri, nötfri och laktosfri om jag inte har fel :) Fast då är det tonvis med socker i istället, fast det får man ta tkr jag ;)

I tårtan använed jag tårtbottnarna jag gjorde för två veckor sedan, de passade utmärkt till att frysa och blev supergoda i tårtan. :)


Såklart blev det inte bara tårta utn jag bakade också cupcakes, naturella rakt egenom men det fungerade det också. Hade tänkt fyllt med jordgubbar men de glömdes bort, fast då blev jag glad när jag öppnade kylen på kvällen och fick mumsa i mig dem :P

 

Det blev även chokladbollar eftersom de flesta ungar älskar det, även jag :) Hade svårt att bestämma om jag skulle ta kokos eller pärlsocker, så jag blandade vilket inte blev helt fel och med lite ros på dem passade även dem in i temat .




En bild på "mini tårtan" som födelsedagsbarnet fick den dagen hon fyllde år :)



  


 

Av Lovisa - 28 maj 2012 15:43

 

Sverige vann! wohh :D Ni fattar nog att det är Eurovision songcontest jag pratar om, trodde inte Loreen skulle vinna även fast hon var nästan den bästa ;)


I alla fall, till mello var det typ en tradition att baka till varje lördag och denna dag blev det inget undantag :)

Det fick bli chokladfondant med grädde och några melon skivor som blev över till middagen. Jag tycker det skulle ha blivit ännu bättre med glass, men eftersom jag hade ätit upp den någon dag tidigare, så jag fick skylla mig själv:P

Den var väldigt krämmig och god i mitten, men kanske stod den någon min för länge. Men vad gör det när den var så god som den var? :)

Det blev en över så den sparade jag i en plastpåse och åt inte förrän idag, men det var mist lika god, fast lite annorlunda var den eftersom den "rinniga" delen var nu som en kladdig kladdkaka, vilket gjorde att den idag passade det bättre med grädde.


Cholkadfondant, du behöver (6 port) :

150 g mörk choklad ( ta den du tkr om)

150 g rumstemp smör

1 dl socker

4 ägg

2 äggulor

0,75 dl mjöl

 

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. 

2. Smält chokladen över ett vattenbad och vispa smöret och sockret vit och pösigt.

3. Tillsätt ett ägg i tagen och vispa mellan varje, tillsätt sedan äggulorna, chokladen och till sist mjölet och rör om med en visp.

4. Smörj formarna med smör och häll i smeten.

5. Sätt in dem på snäppet över mitten i ca 10 min.

6. Ta ut dem och vänd dem upp och ner på en tallrik och servera med glass eller grädde och lite frukt om du så vill :) 

 

 

 



Av Lovisa - 28 maj 2012 15:02


 

Biljetterna har kommit, tur att man kan förbeställa dem man slipper både stå i kö och vara rädd att det inte finns några kvar när man väl kommer dit. Att åka ändå ifrån Sollefteå till Göteborg och så kommer man inte in, skulle vara surt eftersom man åker dit enbrat för det :P
Är så taggad tills sep, det är så sjukt fina tårtor med varje år :)

Av Lovisa - 20 maj 2012 11:34


Igår bakande jag tårtbottnar som ska användas till en tårta om två veckor och det var nog det bästa receptet jag någonsin använt, och så enkelt att man knappt behövde något recept :) Dessutom hade den "studdsigheten" som jag vill ha i en tårtbotten. Detta recept läste jag på en blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.


Tårtbotten

Det ända man gör är att ta fram 3 identiska glas och kollar hur stor form man ska ha (hade 25 cm). Jag tog och knäckte 4 ägg i ett glas, sedan tog jag andra glaset och mätte upp socker till samma nivå och i det tredje glaset 1/3 med potatismjöl och ½ med vetemjöl upp till samma nivå.
Till de 4 äggen hade jag nästan 2 tsk bakpulver och till 2 ägg hälften.

Sedan är det bara att göra som "vanligt", sätt på ugnen på 175 grader och smörj och bröa formen. Vispa sedan äggen och sockret pösigt och blanda de torra ingrdienserna i en annan bunke (kan tillsätta lite vaniljsocker om man vill). Sikta ner de torra i äggblandningen och rör om och häll i formen som ställs i nedre delen av ugnen ca 23-32 min beroende på hur stor from man använder. :)


Jag har nu fryst in dem, vilket de borde klara och när jag lägger in tårtan berättar jag lite mer om hur det gick ;) 

Av Lovisa - 1 maj 2012 13:41


 

Nu börjar man känna att sommaren snart är här :) och vad passar bättre in än jordgubbar?
Jag vet inte riktigt vad man ska kalla denna paj, fyllningen i skalet är lite likt en cheesecake men utan philadelphiaost och pajskalet är en spröd amerikansk mördeg. Lite lik den jag gjorde med periskor och lika god.

Och den åts med hemmgjord vaniljglass, vilket är alltid lika gott :)


      

Presentation


Bloggar om sånt jag bakar och "skapar". Går sista året på civilekonomprogrammet på LTU, ett kapitel som snart även det är avslutat. Men lusten för att baka och skapa består, så här får ni följa mina skapelser och förhoppningsvis med fler uppdateringa

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards